Wvggz invoeren; dat doe je Samen!

De training geeft medewerkers van de gemeenten, die vanuit hun functie samen moeten werken met andere partijen rondom de invoering WvGGZ handvatten voor de formele, bij de wet toegewezen, verantwoordelijkheden en bevoegdheden en reikt hen een model aan om, op basis van het herkennen en respecteren van diverse belangen tot goede afspraken omtrent de samenwerking te komen.

We maken aan de hand van de verschillende stappen in het verlenen van verplichte zorg inzichtelijk waar afhankelijkheden tussen betrokken organisaties ontstaan. Hierdoor hebben deelnemers inzicht in de complexiteit van de WvGG en zijn zij doordrongen van de consequenties wanneer zij de implementatie en uitvoering enkel vanuit hun eigen organisatie bezien. Vervolgens besteden we het middagdeel aan hoe we dan met elkaar samenwerken middels de Harvard methode van onderhandelen.

De deelnemers maken zich een praktische manier van werken eigen om in complexe samenwerkingsverbanden op een gedegen manier afspraken te maken, in een goede balans tussen de belangen van de gemeente en de belangen van de partijen waarmee wordt samengewerkt.

We verzorgen deze training samen met onze partner Routslaeven.

 

Downloads

Type training

in-company

Doelgroep

, ,

Werkveld

Tijd

1 dag

Accreditatie

Kosten

Contactpersoon voor deze training

Anne Fockema Andreae
anne@jblorenz.nl
06 57 62 06 54
Meer informatie