Datum op afspraak
Duur: 1 dagdeel

Focus op de kinderen

Kosten: € 298

Opgroeien met een ouder met psychische problematiek en/of verslavingsproblemen is niet gemakkelijk. Kinderen lopen een groter risico om zelf problemen te krijgen.

In deze training richten we ons op de rol, taak en verantwoordelijkheid van de gezinscoaches. Aan het einde van deze middag is er meer kennis over de richtlijn KOPP/KVO, kun je de signalen herkennen en weet je de effecten en gevolgen op de kinderen. Ook weet je welke interventies je als gezinscoach kan inzetten en naar wie je door kunt verwijzen.

Deelnemers hebben de gespreksvoering met ouders geoptimaliseerd. Tevens zijn de deelnemers zich bewuster van de dilemma’s bij KOPP/KVO.

In deze training:

  • We verdiepen ons in de richtlijn KOPP/KVO
  • We brengen de effecten en gevolgen voor kinderen in kaart
  • We maken samen een signaleringskaart
  • We gaan in op interventies (o.a. gespreksvoering) en casuïstiekbespreking
  • We bespreken dilemma’s bij KOPP/KVO

Deze training is SKJ geaccrediteerd met 5 punten

Bij deze training ontvang je gratis een jaar lang volledige toegang tot de Academie Sociaal Domein. Alle trainingen zijn ondergebracht in leertrajecten in het leerplatform van de Academie Sociaal Domein. Een leertraject kan literatuur, videosessies, huiswerkopdrachten, opname van de training maar ook naslagwerk bevatten. Met het jaar gratis lidmaatschap op de Academie Sociaal Domein blijven al deze extra’s toegankelijk voor jou!

Direct inschrijvenTrainingsdocument downloaden
Hidden
Toestemming
Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief.

Certificaten

  • Accreditatie SKJ

Type training

Sociaal Domein

Categorie

Opgroeien

Contact voor deze training

Marco den Outer
marco@jblorenz.nl
06-57299659