Datum op afspraak
Duur: 2 dagdelen

Kennis van psychiatrie en verslaving

Kosten: € 595

Ervaring als professionele krachtbron

Mensen met een psychiatrische ziekte en verslaving hebben vaak te maken met ingewikkelde problemen op het gebied van wonen, financiën, contacten met anderen en hun gedrag. Om goed te kunnen signaleren, tijdig in te grijpen en beleid te maken is kennis van deze problematieken essentieel. Maar dat niet alleen. Ook professionaliteit, persoonlijke betrokkenheid en eigen ervaring zijn hierin onmisbare krachtbronnen.

In deze training komen zowel inhoudelijke kennisaspecten als jouw persoonlijke kwaliteiten en inzichten aan de orde. Je maakt een verdiepingsslag als professional en onderzoekt hoe jij het beste kan bijdrage aan het herstel van je cliënt. Een dag die volledig in het teken staat van het versterken van jouw professionele kracht.

Aan de orde komen:

  • Wat historisch gezien de verschillende visies zijn op psychiatrie en verslaving
  • Welke rol dubbele diagnose en de relatie tussen verslavingsproblematiek en psychische ziektebeelden speelt in de praktijk van de hulpverlening?
  • Wat de impact is van psychiatrische problematiek en/of verslaving op de persoon zelf en zijn omgeving?
  • Wat helpend is en wat niet voor het herstel van de cliënt

We geven deze training in samenwerking met +Vijf

Bij deze training ontvang je gratis een jaar lang volledige toegang tot de Academie Sociaal Domein. Alle trainingen zijn ondergebracht in leertrajecten in het leerplatform van de Academie Sociaal Domein. Een leertraject kan literatuur, videosessies, huiswerkopdrachten, opname van de training maar ook naslagwerk bevatten. Met het jaar gratis lidmaatschap op de Academie Sociaal Domein blijven al deze extra’s toegankelijk voor jou!

Hidden
Toestemming
Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief.

Type training

Sociaal Domein

Categorie

Veiligheid en zorg

Contact voor deze training

Marco den Outer
marco@jblorenz.nl
06-57299659