Anders Leren Motiveren

Onze kennispartner Anders Leren Motiveren helpt professionals in het Sociaal Domein ontdekken hoe je cliënten en/of leidinggevenden krachtig motiveert, zodat zij vanzelf stappen zetten in de richting verandering. Hiervoor heeft Anders Leren Motiveren een aantal trainingen en trajecten ontwikkeld die professionals concrete handvatten bieden, de recensies zijn razend enthousiast!

Trainers
Ellen Honings, trainer Motiverende Gespreksvoering, vanuit haar expertise leert zij coaches en hulpverleners hoe zij cliënten sneller stappen laten zetten in de richting van gedragsverandering. Hierdoor behalen hulpverleners en coaches sneller resultaten, is er meer doorstroom in organisaties en groeit het werkplezier. Ellen is sinds 2008 actief als professionals in de GGZ en verslavingszorg. Door haar natuurlijke nieuwsgierigheid heeft ze op uiteenlopende afdelingen gewerkt een ervaring opgedaan met preventiewerk, de Verslavingszorg, zorgwekkende zorgmijders en chronische psychiatrische problematiek. Er was altijd één overlap: motivatie en weerstand voor gedragsverandering.

Kelly Sonnenschein zit al meer dan 10 jaar in het trainingsvak. Haar doelgroep bestond aanvankelijk uit gedetineerde en deliquenten. Zij heeft hen getraind in gedragsverandering volgens de Motiverende Gespreksvoering. Na enkele jaren heeft ze de overstap gemaakt naar het trainen van professionals in de hulpverlening. Inmiddels heeft ze al heel wat professionals getraind in de Motiverende Gespreksvoering, maar ook Verslaving en Psychiatrie. Ze werkt al meer dan 14 jaar binnen de GGZ, verslavingszorg en het sociaal domein.

Met hun ruime ervaring in het aansturen van teams met motiverende gespreksvoering maken Ellen en Kelly een directe koppeling met de praktijk in de verslavingszorg, GGZ en het sociaal domein.

Motiveren kun je leren
Maar hoe dan? Dat ligt aan met wie jij samenwerkt en wat jij wilt bereiken. Met onze praktische tools buig je in iedere situatie weerstand makkelijk om in motivatie en krijg je mensen moeiteloos in beweging.