Datum op afspraak
Duur: 5 bijeenkomsten met een duur van 3 uur per bijeenkomst

Anders kijken, anders doen

Kosten: € 1250 voor Open inschrijving of €1000 voor in company per deelnemer

Anders kijken, anders doen

Eigen kracht, een brede blik, doen wat nodig is, maatwerk, de mens centraal’, het is een greep uit de principes die sinds de transformatie in het Sociaal Domein gevraagd worden van de professional. Er is meer ruimte voor eigen vakmanschap, inschatting en verantwoordelijkheid en minder voor het afvinken van lijsten, protocollen en procedures. Uit onderzoek blijkt dat dit werkt en loont, maar ook dat wat van je gevraagd wordt niet makkelijk en vanzelfsprekend is. Het bewust met een open en frisse blik aanwezig zijn vraagt oefening.

In deze training, die wij ontwikkeld hebben op basis van onze jarenlange ervaring in het sociaal domein en met het geven van bewustzijnstrainingen, leer je dit. Je ontwikkelt:

  • Een open houding naar jezelf, je cliënten en je collega’s binnen en buiten het team;
  • Bewust worden van wat er om je heen gebeurt en wat je reactie daarop is;
  • Ruimte om vrij te kiezen en te handelen;
  • Stuurmanschap over jezelf, waardoor je dit als vanzelf ook gaat stimuleren bij cliënten.

Dit is volgens ons waar vakmanschap over gaat. De training is dan ook bedoeld voor professionals in het sociaal domein die direct werken met cliënten, zoals klantmanagers, wijkteamleden en jeugdhulpverleners.

  • Praktische informatie

Het programma bestaat uit 4 reguliere bijeenkomsten van 3 uur met een terugkomst-bijeenkomst na enkele weken. In de training komen technieken uit de mindfulness, psychologische principes en een grote kennis van het sociaal domein samen. Het begint met de basisvaardigheid: opmerken wat er gebeurt in relatie met een ander – juist ook de dingen waarvan je je normaal gesproken niet (zo) bewust bent. Vervolgens oefenen we stapsgewijs met het ontwikkelen van een open houding en het vergroten van keuzemogelijkheden en stuurkracht. We werken met casuïstiek die aansluit bij je dagelijkse praktijk.

Na elke bijeenkomst krijg je praktische oefeningen mee. Voor een deel daarvan moet je apart tijd vrijmaken. Het andere deel bestaat uit kleine oefeningen op het werk. Zo blijft het oefenen niet beperkt tot enkel de trainingstijd, maar wordt het een begin van een andere manier van werken en doen.

Deze training zal worden gefaciliteerd door onze kennispartner LPBL
Klik hier voor meer informatie over onze kennispartner LPBL
Hidden
Toestemming
Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief.

Type training

Persoonlijke ontwikkeling

Categorie

Coaching

Contact voor deze training

Marco den Outer
marco@jblorenz.nl
0657299659