Datum op afspraak
Duur: 1 dagdeel

Datagestuurd werken

Kosten: € 298

Data gedreven werken begint binnen veel gemeenten steeds meer zijn intrede te doen. En dat is niet voor niks, want er is steeds meer data beschikbaar en data kan een fantastisch hulpmiddel zijn bij het maken van belangrijke (beleids)beslissingen.

Maar wat zijn nu de belangrijkste redenen om met data aan de slag te gaan, hoe doe je dit en wat zegt data nu precies(en wat ook vooral niet)? Binnen deze training gaan we in 2 dagdelen aan de slag met zowel een kennisdeel als een toepassingsdeel waarin de basisbeginselen van data gedreven werken stapsgewijs doorlopen zullen worden. Van het verzamelen, lezen en analyseren van data, tot het in de praktijk gebruiken binnen je dagelijkse werkzaamheden.

De volgende punten zullen aan bod komen:

  • Waarom datagedreven werken?
  • Hoe werk je met cijfers?
  • Hoe kan er context aan de cijfers gegeven worden?
  • Hoe stel je maatschappelijke resultaten op, op basis van de cijfers?

Bij deze training ontvang je gratis een jaar lang volledige toegang tot de Academie Sociaal Domein. Alle trainingen zijn ondergebracht in leertrajecten in het leerplatform van de Academie Sociaal Domein. Een leertraject kan literatuur, videosessies, huiswerkopdrachten, opname van de training maar ook naslagwerk bevatten. Met het jaar gratis lidmaatschap op de Academie Sociaal Domein blijven al deze extra’s toegankelijk voor jou!

Direct inschrijvenTrainingsdocument downloaden
Hidden
Toestemming
Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief.

Type training

Organisatie ontwikkeling

Categorie

Data en monitoring

Contact voor deze training

Marco den Outer
marco@jblorenz.nl
06-57299659