Datum op afspraak
Duur: 1 dagdeel

LVB – Theorie en Praktijk

Kosten: € 298

Mensen LVB die ‘redelijk’ functioneren in hun eigen omgeving zijn gewend om hun beperking onzichtbaar te maken, waardoor structurele overvraging een belangrijke oorzaak vormt voor problemen. LVB is meer dan een IQ score en laaggeletterdheid.

De beperkte adaptieve vaardigheden zoals lezen, schrijven, rekenen, sociale vaardigheden, probleemoplossend vermogen en praktische vaardigheden (verzorging en reizen) kunnen ernstige problemen veroorzaken: gedrag, verslaving, uitval, agressie, criminaliteit, depressie etc. Zij worden een gevaar voor zichzelf en/of hun omgeving.

Om deze reden zijn kennis, inzicht en vaardigheden nodig bij alle functionarissen in het Sociaal Domein.

De training is een vervolg op ‘LVB van Signaleren tot Verwijzen’. De training biedt verdiepende theorie en praktijkvoorbeelden van goede vormen van ondersteuning voor mensen met LVB. De training richt zich op het verbeteren van de ondersteuning en vergroten van participatie. Hierbij komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Theorie
  • Praktijkvoorbeelden
  • Gevolgen LVB voor omgang en communicatie
  • Participatie

Bij deze training ontvang je gratis een jaar lang volledige toegang tot de Academie Sociaal Domein. Alle trainingen zijn ondergebracht in leertrajecten in het leerplatform van de Academie Sociaal Domein. Een leertraject kan literatuur, videosessies, huiswerkopdrachten, opname van de training maar ook naslagwerk bevatten. Met het jaar gratis lidmaatschap op de Academie Sociaal Domein blijven al deze extra’s toegankelijk voor jou!

Direct inschrijvenTrainingsdocument downloaden
Hidden
Toestemming
Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief.

Type training

Sociaal Domein

Categorie

Werken, ontwikkelen en meedoen

Contact voor deze training

Marco den Outer
marco@jblorenz.nl
06-57299659