Datum op afspraak

Stigma

Kosten: € 298

Een nieuwe blik op stigma

Stigmatisering in de GGZ-hulpverlening omvat bijna een kwart (22,3%) van alle stigma ervaringen bij mensen met een psychiatrische aandoening. Professionals blijken – ondanks hun grotere kennis en mate van contact – niet veel te verschillen van de algemene bevolking in hun opvattingen over mensen met psychische aandoeningen. Cliënten en hun familieleden ervaren hierdoor onder meer een gebrek aan begrip, acceptatie en voorlichting en voelen zich nauwelijks betrokken bij de behandeling.

In deze training staan we stil bij stigma, de eigen gedachten, visie en mening over kwetsbare mensen. We onderzoeken hoe het staat met de eigen beeldvorming, meningen en overtuiging over kwetsbare mensen met verward gedrag.

Deze training wordt mede gegeven door een ervaringsdeskundige die zijn verhaal deelt en helpt nadenken over de eigen rol, houding en verantwoordelijkheid van de deelnemer

We geven deze training in samenwerking met +Vijf
Bij deze training ontvang je gratis een jaar lang volledige toegang tot de Academie Sociaal Domein. Alle trainingen zijn ondergebracht in leertrajecten in het leerplatform van de Academie Sociaal Domein. Een leertraject kan literatuur, videosessies, huiswerkopdrachten, opname van de training maar ook naslagwerk bevatten. Met het jaar gratis lidmaatschap op de Academie Sociaal Domein blijven al deze extra’s toegankelijk voor jou!
Trainingsdocument downloaden
Hidden
Toestemming
Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief.

Type training

Sociaal Domein

Categorie

Inclusieve samenleving

Contact voor deze training

Marco den Outer
marco@jblorenz.nl
06-57299659