Datum op afspraak
Duur: 1 dagdeel

Inclusieve samenleving

Kosten: € 298

Nu beschikbaar met STAP budget!

Handvatten voor verbondenheid en meedoen in de wijk
Het is niet altijd makkelijk voor mensen met een beperking om volwaardig mee te doen. En dat kan ernstige gevolgen hebben voor de eigenwaarde, het zelfvertrouwen en de ontwikkeling. Mensen kunnen daardoor aan de rand van de maatschappij komen te staan. Ze doen niet mee en zijn eenzaam. Gelukkig kun je hier als gemeente en/of als zorg -en welzijnsorganisatie een heleboel in betekenen.

In de training ‘de inclusieve samenleving’ leer je hoe jij vanuit jouw rol bij de gemeente, een wijkteam of zorgaanbieder kwetsbare mensen laat meedoen. Je ervaart de impact van uitsluiting aan de hand van praktijkvoorbeelden en je krijgt een aantal praktische tools mee die je direct in jouw werk kunt toepassen. Op een interactieve manier gaan we met elkaar aan de slag.

Concreet leert deze training jou:
⁃ Wat inclusie betekent en welke impact uitsluiting heeft
⁃ Bewezen effectieve methoden toepassen die mensen laten meedoen
⁃ Domeinen in het dagelijks werk verbinden die herstel bevorderen

Deze training is SKJ geaccrediteerd met 4 punten.

We organiseren deze training in samenwerking met +Vijf

Bij deze training ontvang je gratis een jaar lang volledige toegang tot de Academie Sociaal Domein. Alle trainingen zijn ondergebracht in leertrajecten in het leerplatform van de Academie Sociaal Domein. Een leertraject kan literatuur, videosessies, huiswerkopdrachten, opname van de training maar ook naslagwerk bevatten. Met het jaar gratis lidmaatschap op de Academie Sociaal Domein blijven al deze extra’s toegankelijk voor jou!

Hidden
Toestemming
Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief.

Certificaten

  • Accreditatie SKJ

Type training

Sociaal Domein

Categorie

Inclusieve samenleving
STAP budget

Contact voor deze training

Marco den Outer
marco@jblorenz.nl
0657299659
Meer informatie