Datum op afspraak
Duur: 2 dagdelen

Inclusieve samenleving & Preventie: De basis op orde

Kosten: € 800

De twee populairste trainingen van onze kennispartner +Vijf  nu beschikbaar met STAP budget!

Vraag nu snel je STAP startbewijs aan!

De training Inclusieve samenleving: Handvatten voor verbondenheid en meedoen in de wijk
Het is niet altijd makkelijk voor mensen met een beperking om volwaardig mee te doen. En dat kan ernstige gevolgen hebben voor de eigenwaarde, het zelfvertrouwen en de ontwikkeling. Mensen kunnen daardoor aan de rand van de maatschappij komen te staan. Ze doen niet mee en zijn eenzaam. Gelukkig kun je hier als gemeente en/of als zorg -en welzijnsorganisatie een heleboel in betekenen.

In de training ‘de inclusieve samenleving’ leer je hoe jij vanuit jouw rol bij de gemeente, een wijkteam of zorgaanbieder kwetsbare mensen laat meedoen. Je ervaart de impact van uitsluiting aan de hand van praktijkvoorbeelden en je krijgt een aantal praktische tools mee die je direct in jouw werk kunt toepassen. Op een interactieve manier gaan we met elkaar aan de slag.

Concreet leert deze training jou:
⁃ Wat inclusie betekent en welke impact uitsluiting heeft
⁃ Bewezen effectieve methoden toepassen die mensen laten meedoen
⁃ Domeinen in het dagelijks werk verbinden die herstel bevorderen

De training Preventie: Voorzorg in plaats van zorgen voor
Aan de slag met preventie in je eigen wijk
Preventie is een steeds belangrijker speerpunt binnen zorg en welzijn. Of het nu gaat om eenzaamheid onder ouderen, psychische problemen of andere gebeurtenissen die leiden tot een ontwrichting van het dagelijks leven. Tijdig ingrijpen, focussen op wat iemand wel kan, openheid, herkenning en erkenning kunnen dit voorkomen en daarmee nieuw perspectief bieden. Daarnaast kan het instroom in zwaardere zorg voorkomen.

In deze training leren o.a. wijkteams hoe om te gaan met het thema preventie . Je wordt meegenomen in verschillende theorieën waaronder positieve gezondheid van Machteld Huber, je krijgt inzicht in verschillende benaderingswijzen en je maakt een aantal principes praktisch toepasbaar. Ook ga je aan de slag met de ABCD methode, word je geïnformeerd over het principe kwartiermaken en maak je een community map. Je leert je te verplaatsen in de belevingswereld van de ander zodat je preventie met meer resultaat kunt inzetten.

  • Wat preventie nu precies is
  • Welke mogelijkheden er zijn op het gebied van preventie
  • Wat ervoor nodig is om de basis op orde te krijgen
  • Welke acties je kan inzetten om preventie succesvol te laten zijn

Deze trainingen zijn SKJ geaccrediteerd met 8 punten.

We organiseren deze trainingen in samenwerking met +Vijf

Bij deze training ontvang je gratis een jaar lang volledige toegang tot de Academie Sociaal Domein. Alle trainingen zijn ondergebracht in leertrajecten in het leerplatform van de Academie Sociaal Domein. Een leertraject kan literatuur, videosessies, huiswerkopdrachten, opname van de training maar ook naslagwerk bevatten. Met het jaar gratis lidmaatschap op de Academie Sociaal Domein blijven al deze extra’s toegankelijk voor jou!

Trainingsdocument downloaden
Hidden
Toestemming
Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief.

Certificaten

  • Accreditatie SKJ

Type training

Sociaal Domein

Categorie

Inclusieve samenleving
STAP budget

Contact voor deze training

Marco den Outer
marco@jblorenz.nl
0657299659
Meer informatie