Datum op afspraak
Duur: 1 dagdeel

LVB, meer dan een IQ

Kosten: € 298

Een licht verstandelijke beperking is meer of minder dan alleen een IQ. Er zijn mensen met een LVB die zich prima redden in de maatschappij, er zijn ook mensen met een gemiddeld IQ die ondersteuning nodig hebben. Wanneer spreek je van een licht verstandelijke beperking en hoe ga je hier mee om als professional?

Mensen met een licht verstandelijke beperking worden vaak overschat, het verbale en performale IQ is niet in balans. Zij zijn vaak in staat anderen te laten denken dat ze zaken onder controle hebben, geen moeilijkheden ervaren en de wereld om hen heen te begrijpen. Wanneer zij woorden echter moeten omzetten in daden, kan hun beperking om de hoek komen kijken. Hulp vragen staat misschien gelijk aan toegeven dat je het niet kan, waardoor eventuele problemen nog groter kunnen worden.

De juiste benadering door jou als professional kan werkelijk helpen en ondersteunen waardoor mensen zich kunnen ontwikkelen.

De training geeft medewerkers van gemeenten handvatten om mensen met LVB op passende wijze te ondersteunen. Door bewust te zijn van de mogelijkheden tot ontwikkeling, zal ondersteuning eerder leiden tot blijvende resultaten.

De leerdoelen zijn:

  • Kennen van de criteria LVB;
  • Inzicht verkrijgen in de relatie tussen IQ en adaptieve vaardigheden;
  • Het kunnen herkennen van de theorie in de praktijk en het toepassen hiervan.

Bij deze training ontvang je gratis een jaar lang volledige toegang tot de Academie Sociaal Domein. Alle trainingen zijn ondergebracht in leertrajecten in het leerplatform van de Academie Sociaal Domein. Een leertraject kan literatuur, videosessies, huiswerkopdrachten, opname van de training maar ook naslagwerk bevatten. Met het jaar gratis lidmaatschap op de Academie Sociaal Domein blijven al deze extra’s toegankelijk voor jou!

Direct inschrijvenTrainingsdocument downloaden
Hidden
Toestemming
Ik schrijf mij in voor de nieuwsbrief.

Type training

Sociaal Domein

Categorie

Werken, ontwikkelen en meedoen

Contact voor deze training

Marco den Outer
marco@jblorenz.nl
06-57299659